Spørsmål og Svar

Vi prøver å være så enkel og tydelig i vår kommunikasjon med våre kunder som mulig, men å låne penger er litt spesielt og derfor oppstår en del spørsmål. Her har vi samlet svarene på de vanligste spørsmålene vi får.

Hva kreves for at jeg skal kunne søke om lån hos Frogtail?

  • Du er 20 år
  • Du har skattbar inntekt
  • Du har ikke gjeld hos namsmannen
  • Du er folkeregistrert i Norge

Hvor stort lån kan jeg søke og hvor lang tilbakebetalingstid?

Vi tilbyr lån mellom 10 000 kroner og 50 000 kroner. Tilbakebetalingstiden er mellom 1 og 3 år. Når du fyller ut søknaden vil det komme opp forslag på skjermen med de lånebeløp og nedbetalingstider som du kan velge mellom.

Hvilken rente får jeg på mitt lån?

Din personlige rente bestemmes etter en enkel kredittvurdering og den nøyaktige månedskostnaden vil du kunne se på skjermen mens søknaden blir behandlet. Frogtail tilbyr idag en nominell årsrente på mellom 11,9% og 19% på lån med 3 års nedbetalingstid.

Når kan jeg søke om lån hos dere?

Det kan du gjøre når som helst på døgnet via mobilen eller datamaskin. Vi behandler søknadene hverdager mellom 09.00-17.00

Når og hvordan betales lånet ut?

Dersom lånesøknaden godkjennes en hverdag før klokken 13.00 vil vi overføre pengene direkte til din konto senest klokken 17.00 samme dag. Dersom din lånesøknad godkjennes etter klokken 13.00 vil pengene bli utbetalt senest neste bankdag kl 17.00

Kan jeg forlenge mitt lån?

Nei det kan du ikke. Når du søker om lån er kravet at du velger et lån og en tilbakebetalingstid som du vet du kan innfri.

Kan jeg ha flere lån hos dere samtidig?

Nei, du kan kun ha et lån samtidig.

Hvordan søker jeg?

Øverst på startsiden finner du søknadsskjemaet som har følgende steg:

  • Du taster inn ditt mobilnummer og klikker på “fortsett”.
  • Vi sender deg en engangskode på SMS, som du skriver inn i søknaden. Som ny kunde fortsetter du identifiseringen ved hjelp av BankID.
  • Du oppgir noen personlige opplysninger som månedlig inntekt og kontaktinformasjon.
  • Vi presenterer dine personlige lånealternativ og du velger ønsket beløp samt nedbetalingstid. Godkjenn lånet eller avbryt, det er helt opp til deg.
  • Pengene betales ut til din bankkonto.

Koster det noe å søke om lån hos Frogtail?

Nei, det er kostnadsfritt å søke om lån hos oss.

Jeg oppfyller kravene, men får likevel avslag på søknaden?

Vi kontrollerer opplysningene du gir oss i søknaden mot et kredittopplysningsfirma. Mener du at opplysningene er feilaktige ber vi deg ta kontakt med vår kundeservice, så skal vi prøve å løse problemet sammen med deg.

Jeg ønsker 50 000 kr men får kun tilbud om et lavere beløp, hvorfor?

I tillegg til informasjonen som kredittopplysningen gir oss, gjør vi også en vurdering basert tidligere betalinger og lignende informasjon. For eksemper kan antallet dager du har vært forsinket med tidligere betalinger påvirke kredittvurderingen negativt. Om du alltid overholder betalingsfristene kan du få innvilget et høyere beløp neste gang.

Jeg klarer ikke å betale innen fristen, hva skjer da?

Alle våre lån har fast tilbakebetalingstid. Hvis du blir forsinket med betalingen, kan det tilkomme ektra kostnader som purregebyr (64 kr) eller inkassovarsel (64 kr). Om lånet fortsatt ikke blir tilbakebetalt, sendes saken videre til inkasso, og da tilkommer det også et inkassogebyr på 640 kr samt forsinkelsesrenter. Det er derfor vi ber deg tenke gjennom din betalingsevne før du søker om lån. Er du usikker på om du kan betale tilbake innen fristen, fraråder vi deg å søke om lån.

Kan jeg betale tilbake lånet mitt før fristen?

Du kan alltid innfri hele lånet innen fristen, uten at det koster deg noe ekstra. Ta kontakt med vår kundeservice, så får du oppdatert fakturainformasjon med innfrielsesbeløpet du skal betale tilbake.

Hvordan søker jeg om Avtalegiro?

Du kan enkelt søke om Avtalegiro i din internettbank, eller i forbindelse med søknad om nytt lån på www.frogtail.no.

Cookies husker deg slik at vi kan gi deg den beste mulige opplevelsen. Ved å fortsette på siden godtar du våre rettningslinjer for cookies.